Benefietvoorstelling 'De Onzichtbare Verzameling' in Upstream Gallery

Benefietvoorstelling 'De Onzichtbare Verzameling' in Upstream Gallery

Benefietvoorstelling 'De Onzichtbare Verzameling' in Upstream Gallery

Benefietoptredens voor dagopvang De Kloof

Upstream Gallery en Genio de Groot presenteren de benefietvoorstelling: De Onzichtbare Verzameling. Een inspirerend verhaal over kunst naar de novelle van Stefan Zweig.

Benefietvoorstellingen: 23, 24, 25 juni 2017

 

Aanvang: 20.00 uur, start voorstelling 20.30 (35 minuten), borrel
Locatie: Upstream Gallery, Kloveniersburgwal 95, Amsterdam
Prijs: €25,- inclusief drank.
Mail voor kaarten naar info@upstreamgallery.nl

 

Is een topkunstwerk meer waard dan een mensenleven? De Berlijnse antiquair Georg Reinhardt staat voor een duivels dilemma wanneer de vrouw van een blind geworden verzamelaar zijn hulp inroept.
In zijn novelle 'De onzichtbare verzameling' uit 1929 zet Stefan Zweig de relatie tussen kunst en integriteit op fenomenale wijze onder druk. Nu, bijna 90 jaar later neemt acteur Genio de Groot, met als decor Upstream Gallery in Amsterdam, zijn publiek mee in een thrillerachtig verhaal waarin, niet zonder humor, de materiële en geestelijke waarde van kunst op het scherpst van de snede tegen elkaar worden uitgespeeld. Door zijn ontmoeting met de blinde ontdekt de antiquair dat het je persoonlijke geestestoestand is die een kunstwerk zijn werkelijke waarde geeft.

Gastheer van de benefietvoorstellingen is Upstream Gallery in Amsterdam. De galerie staat zowel nationaal als internationaal bekend om haar radicale, innemende, conceptuele en post-internet kunst en brengt werk van kunstenaars uit Nederland en daarbuiten. Het 17de eeuwse grachtenpand waarin zij huist biedt een indrukwekkend decor voor zowel de kunst als dit toneelspel dat eind juni 3 keer opgevoerd wordt. De opbrengst van de voorstellingen gaat naar de dagopvang De Kloof van de Regenbooggroep die ook in het pand gevestigd is.

Marco de Koning interviewde Genio de Groot over de voorstelling, dat hier is terug te lezen. 

Voor een trailer van de voorstelling, klik hier

De voorstelling werd eerder door de Theaterkrant met 4 sterren beloond, voor meer informatie klik hier

Publication date: 31 May '17